Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pozitív hiedelmek

2013.03.15

Pozitív hiedelmek

 

Az EFT nem csak arra használható, hogy csökkentsük, majd elengedjük a negatív érzelmeinket, érzeteinket, gondolatainkat, hanem arra is, hogy növeljük a pozitívakat.

Ha rágondolunk egy kellemes élményünkre - előhívunk egy pozitív emléket – képesek vagyunk érezni ugyanazokat a kellemes érzéseket, érzeteket is, amiket akkor. Mindezeket érdemes tudatosítani magunkban:

Mit is érzek pontosan? Hol érzem a testemben? Hogyan érzem mindezt?            

Példa- Rágondoltam egy sikeres történésre a múltamból. Emlékeimet felidézve újra éreztem az egész testemben. Mint ha feltöltődtem volna energiával. Amikor sikeres vagyok energikusnak érzem magam.  

Ez az én egyik pozitív hiedelmem. Ezt az EFT technikával bármikor előhívhatom, rögzíthetem és megerősíthetem. És olyankor mindig ugyanazt fogom érezni. Energikusabbnak fogom magam érezni.  

     Pozitív hiedelmet „gyárthatunk” is magunknak EFT-vel:

Ha az életünk pozitív céljaira, vágyaira koncentrálunk és közben ugyanazt érezzük át, mint egy korábbi kellemes élményünk alkalmával. Mindezt pedig miközben jelen időben kimondjuk, a meridián pontjainkat stimulálva rögzítjük.

Példa- Jól érzem magam. Ismerős ez az érzés. Akkor is így éreztem magam, amikor…….Elérem a célomat. Jó érzés tudni, hogy vannak lehetőségeim. stb

Beépíthetjük akár azt a hiedelmet is magunkba, hogy jobb életet termetünk magunknak.Kezdetben a pozitív mondatok lehet, hogy ellenállást váltanak ki bennünk. „ Igen, de….” kezdetű mondatokkal előjönnek korlátozó hiedelmeink. Nagyon fontos, hogy korlátozó hiedelmeinket feltérképezzük, tudatosítsuk magunkban. Ezek ugyanis, ahogy a nevükben is benne van, korlátoznak minket céljaink elérésében. A jó hír, hogy EFT technikával ezektől meg tudunk szabadulni.  Az eredmény – kevesebb negatív érzelmi teher és több öröm!