Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan jelez a testünk?

2013.02.12

A befele figyelésről – Hogyan jelez a tested?

 

Mi a teendő, ha a befele figyelés nem biztos, hogy sikerült? Ha felfedeztük ugyan mikor és hol volt az elakadás és keletkezett az energiablokk, de nem vagyunk benne biztosak, hogy a válaszaink teljesen őszinték voltak? Hisz reagálásaink mögött ott a hitrendszerünk az összes korlátozó hiedelemmel. Ha a hitrendszerünk uralja a tudatunkat, a válaszainkban az jelenik meg amit hinni akarunk és nem az amit igazán hiszünk. Mi van ha a tudatos hitünk elnyomja a tudatalatti valóságot, az igaz, őszinte választ?                                                                         Akkor az elménk által gyártott válaszok helyett figyeljünk a testünkre, nézzük meg mit és hogyan jelez a testünk. Mi magunk vagyunk ugyanis a legbiztosabb információforrás a megélt eseményekkel, érzésekkel, gondolatokkal kapcsolatban. Testünk mindent tud.                                                            Szerencsére meg lehet tanulni elég könnyen megérteni testünk jelzéseit. A kineziológusok is a test válaszára figyelnek izomteszteléskor. A negatív érzelmi töltés ugyanis negatív izomreakciót – gyenge izomválaszt vált ki. Ezt felhasználva tesznek fel célzott kérdéseket és figyelnek a testre.                                                                                                                  Bárki kipróbálhatja, hogy az Ő teste hogyan jelez. Eldöntendő kérdést kell feltenni, amire IGEN vagy NEM a válasz. Például: Én nő/lány/fiú/férfi vagyok?

Többféle módon is kipróbálhatjuk hogyan jön a válasz, én csak kettőt  írok le. Kineziológiai szakirodalomból még számos egyéb technikát megkereshetnek és kitesztelhetnek.

  1. Egyik kezünk hüvelyk és mutató ujját érintsük össze, majd másik kezünk mutató ujjával próbáljuk szétválasztani azokat. Igen válasznál erősen tart a két ujj, nem válasznál könnyedén szétnyílnak.
  2. Álljunk meg egyenesen leeresztett kezekkel kis terpeszben és figyeljük meg, hogy melyik kérdésre leng ki a testünk - mint egy inga- előre és melyikre hátra. Az egyik irány lesz a mi saját igenünk, a másik a nemünk.

„Parancsot” is adhatunk a testünknek: Kérek egy határozott IGEN-t . Kérek egy határozott NEM-et. És csak figyeljük, hogyan válaszol.

Én nagyon lelkes lettem mikor először megéreztem ezt. Ez mekkora csoda, milyen fantasztikus képesség! Milyen jó, hogy most már tudok róla!

Szeretném átadni ezt a tudást minél több mindenkinek, hogy minél több ember hasznosíthassa. Hiszen bármilyen kérdést feltehetünk magunknak, amire igaz, őszinte választ várunk. Ezzel bármikor kisegíthetjük magunkat.

„Az utamon vagyok?” – tettem fel a kérdést magamnak és a testem kilengett az IGEN-em felé. Biztatok mindenkit, hogy próbálják ki hogyan mond a testük IGEN-t vagy NEM-et!