Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészség-betegség

2013.03.15

Egészség- betegség

 

Mi is az egészség?

Az Egészségügyi Világszervezet ( WHO ) meghatározása szerint az egészség, az ember teljes testi/fizikai, pszichés/mentális és szociális jólét állapotát jelenti. Egy dinamikusan változó egyensúlyi állapotot jelent, amikor a szervezet képes alkalmazkodni a természeti és társadalmi környezet változásaihoz.

Az egészség nem egyenlő a betegség hiányával. Bizonyos időszakokban mindenkinek van valamilyen tünete, amely eltér a teljes egészségtől.                      Ha huzamosabb ideig nem megfelelő az életmódunk, az élethez való viszonyunk,  de leginkább a gondolkodásunk , akkor megjelenik a betegség.

A betegség figyelem felhívó. Az életünkben meglévő, megoldásra váró problémákról hordoz üzenetet. Olyan problémákról, amelyet már csak így, a betegség által vagyunk képesek észrevenni és komolyan venni. A cél, hogy vegyük észre az üzenetet, amelyet a betegség sejtet. Érdemes tanulni a tünetekből, ezáltal válunk képessé a fejlődésre.

Mikor betegek vagyunk, átértékelhetjük életünk helyzeteit.

Tegyük fel ilyenkor a kérdést magunknak: mit rontottunk el, mit hibáztunk el, mit kell másként, teljesen másként tennünk? Ha megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, akkor elmondhatjuk, hogy tanultunk a betegségből.

Ha viszont csak a betegséggel, a fájdalommal, a félelmeinkkel foglalkozunk, csak ezek töltik ki a gondolatainkat, akkor azok fognak uralkodik rajtunk. Főleg, ha ellenségként tekintünk rájuk. És itt megint oda lyukadtunk ki, hogy mennyire fontos, hol járnak a gondolataink!                                                                    ,

Amint megértettük az üzenetet , majd figyelmünket másra tereljük és ezzel megszakítjuk  velük az energetikai kapcsolatot ,  a betegségek megszűnnek !  Ahogy elalszik a tűz,  ha nincs levegő ami táplálja.  A betegségnek csak addig van értelme, amíg felhívja a figyelmünket. Ha észrevettük, elfogadtuk, tanultunk belőle, nyugodtan elengedhetjük.  Ahogy tesszük ezt az EFT-ben is. Így indítva el az öngyógyító folyamatokat.

Az egészségnek feltétele véleményem szerint az is, hogy  önmagunkat betegnek vagy egészségesnek tartjuk , gondoljuk-e.

A jól-levés pozitív tudata nagymértékben segít a betegségek, fájdalmak, egyéb problémák leküzdésében, kezelésében - az élet pozitív megélésében,.                                                            

 

 

Búcsúzóul megkérlek, hogy miután elolvastad ezt a cikket, tedd fel magadnak otthon a kérdést: Mikor és mitől érzem úgy, hogy egészséges vagyok?

Ha meg van a válasz, nincs más dolgod, mint arra fókuszálni : arra gondolni , azt vizualizálni , azt érezni . Azt amit szeretnél . És  HINNI magadban !!!