Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A belső hang

2013.02.12

 A belső hang

Gyakran kérdezik meg tőlem:” Hogyan lehet megkülönböztetni a belülről jövő gondolatokat és az agyalásokat? És mit jelent az, hogy belülről? Nem minden bent van?”
Ami először jön, az első gondolat- amit egó még nem kontrollált, módosított- az jön belülről. A tudatalattiból, ahonnan a megérzések, inspirációk, 6. érzékek. A számunkra nehezen megérthető, felfogható helyről, amit 5 érzékszervünkkel nem tudunk beazonosítani. Mert úgy nőttünk fel, hogy csak azt fogadjuk el amit látunk, hallunk, tapintunk, érezzük az ízét vagy illatát. És folyamatosan kifele figyeltünk és onnan vártuk a jelzéseket, információkat. Eltávolodtunk magunktól. Elfelejtettünk befele figyelni. És hagytuk, hogy a gondolat áradat irányítson bennünket. Próbáljuk meg lecsendesíteni azt az áradatot meditációval - kezdők először vezetett meditációval.
A megkülönböztetéshez pedig álljon most itt egy gyakorlat:

Helyezd magad kényelembe, lélegezz mélyeket néhány percig. Fogalmazd meg magadban a kérdésedet, célodat. Tedd fel a kérdést és légy nyitott a válasz befogadására, bármi legyen is az. Szólj a belső részedhez, irányítódhoz, bölcsebb lényedhez.
Pl:” A Te szavaiddal és világosan akarok beszélni. Figyelek és megengedem, hogy gondolataidat elmém lefordítsa.”

Belső lényeddel történő tudatos és szándékos kapcsolatteremtésed kezdetén a kommunikáció kissé gyerekesnek, nevetségesnek tűnhet és a válaszok általában csak 1-2 szóban fogalmazódnak meg. Minél hosszabb időt töltesz el azonban a belső gondolatok vételével, annál rutinosabbá válsz.
Eleinte nehezedre eshet megkülönböztetni saját, tudatos (egós) gondolataidat a belső lényedtől jövőktől. Idővel azonban a különbség teljesen nyilvánvalóvá válik számodra. Észreveszed majd, hogy a belső lényedtől eredő gondolatok mindig egyenletesek, ritmikusak, határozottak és megmarad a témánál.
Az „ agyalós” gondolataid viszont szaggatottak, egyik témáról a másikra ugrálnak. Amikor a belső lényedtől jövő információt elnyomja, megzavarja tudatos gondolat áradatod, akkor ennek kényelmetlen érzés lesz a következménye. Kétség, nyugtalanság, feszültség, félelem, aggodalom stb. tölt el.
Ha viszont kizárólag csak a belső lényedtől veszel át információt , akkor a gondolatok áramlása és azok szavakra fordítása egyértelmű lesz és jó érzések kísérik azt.