Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EFT azaz Érzelmi Felszabadulás Technika

Az EFT módszerről röviden:

A technikát Gary Craig fejlesztette ki a 90-es évek elején  Dr. Roger Callahan pszichológus módszere alapján. Az Érzelmi Felszabadulás Technikájazseniálisan ötvözi a pszichológiát, az akupresszúrát és a kineziológiát.

A múlt, a jelen negatív eseményei és gondolatai blokkokat, zavart hoznak létre testünk energiarendszerében. Erre a zavarra testi és érzelmi tünetekkel reagálunk. Ezeket a tüneteket kezeli a hagyományos orvoslás. Ha azonban nem foglalkozunk a kiváltó okokkal, akkor fizikai fájdalmaink és érzelmi problémáink újra és újra visszatérnek.

Az EFT épp erre fókuszál, segít feltárni és megszabadulni azoktól.

 

A kezelésen a terapeuta az energiablokkokat oldja a kezen, a fejen és a  törzsön  található meridián pontok gyengéd „kopogtatásával”, érintésével . Ezzel rendkívül gyors nyugtató hatás érhető el, módosulnak a stresszreakciók. Közben segítő- rávezető kérdések és a tudatalattiból előhívott gondolatok,információk segítségével világosan felismerhetővé válik a problémák lelki  háttere. A kliensnek a saját érzelmeit kell felismernie és elfogadnia, a negatív érzéseit a minimálisra csökkentenie, majd elengednie.                                                                    

 

Ezután már képes lesz a jó dolgokra koncentrálni és pozitív megerősítéseket elfogadni. Megtapasztalja, hogy  a terapeutával való együttműködés eredményeként  beindíthatja saját öngyógyító mechanizmusait.  A módszert alkalmazva fejlődik az önismerete is. 

 

 A technika már bizonyított

  • párkapcsolati, munkahelyi problémák
  • fájó emlékek, feldolgozatlan gyász
  • rémálom, alvás probléma
  • félelmek, fóbiák
  • emésztési rendellenességek                                                                            

esetén és ez a lista egyre bővül és bővül.

 

A kezelések mélyreható és tartós fizikai, érzelmi és lelki javulást eredményeznek. A bekövetkezett változások műszerekkel is kimutathatók a nyálban,  a vérben, az agyban. 

                                                                                                                                                                                                         

/Aki orvosi kezelés alatt áll ,ne függessze fel az előírt gyógyszereket az EFT kezelés során sem. Az EFT nem helyettesíti csak kiegészíti az orvosi kezelést. De tapasztalni fogja, hogy  egy idő után csökkentheti vagy el is hagyhatja azokat./